Social

#proiect de lege #patroni #salariu

LEGE: Patronii, obligati sa plateasca al 13-lea si al 14-lea salariu

Salariatii din afara sistemului bugetar ar putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu, daca noul proiect de lege este aprobat.

Proiectul prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu inainte de Craciun si al 14-lea salariu inainte de concediu, motivand ca, astfel, Romania s-ar alinia la realitatea europeana. Acesta a fost depus de liberali la Camera Deputatilor.

Potrivit initiativei, cele doua salarii urmeaza sa fie platite de catre companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fara a depasi plafonul de 20%.

"Ne dorim alinierea la realitatea europeana. Asa cum sunt recompensati salariatii din companiile profitabile din Germania, Franta, Spania, Austria, Italia asa trebuie sa se intample si in Romania. Discrepanta veniturilor dintre salaiatii din mediul privat si cei din sistemul public este o realitate. Ca atare, PNL vine in intampinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care care salariatii societatilor comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al al 13-lea si al 14-lea salariu. Cheltuielile salariale vor fi deductibile din impozitul pe profit datorate de aceste societati in cuantum de 20%. Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv. In romania sunt 3,7 milioane de salariati, de 3 ori mai mult decat in mediul public. Prin acordarea acestor salarii la bugetul de stat se vor incasa prin acordarea acestor salarii peste doua miliarde de lei. Al 13-lea inainte de Craciun si al 14-lea inainte de concediul de odihna", a declarat miercuri deputatul PNL Ion Stefan, potrivit news.ro.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea