Social

#suspenda #legatura #feroviara #coreea de nord #coreea de sud #politica

Legatura feroviara dintre Coreea de Nord si Sud va fi suspendata in decembrie

Incepand cu 1 decembrie , Coreea de Nord va suspenda legaturile feroviare cu Coreea de Sud, dupa ce i-a criticat luni "politica de confruntare ".

Legatura feroviara dintre cele doua tari a fost reluata in 2007, dupa mai mult de 50 de ani de intrerupere , informeaza AFP.

Si vizitele turistice in orasul Kaesong, aflat la granita dintre cele doua Corei, vor fi interzise, a anuntat presa oficiala nord-coreeana. Mai mult, Coreea de Nord ii va "expulza punctual" pe sud-coreenii care lucreaza la compexul industrial din Kaesong si la cel turistic Muntele Kumgang, administrate partial de Seul.

Potrivit agentiei oficiale de presa nord-coreene, autoritatile militare vor controla foarte strict intrarile in tara ale sud-coreenilor angajati la cele doua complexe. In replica la "politica de confruntare" pe care a adoptat-o Seulul, din punctul de vedere al regimului de la Phenian, Coreea de Nord a amenintat inca de la jumatatea lunii noiembrie ca va inchide frontiera incepand de la 1 decembrie si a suspendat legaturile telefonice dintre cele doua parti ale peninsulei divizate.

Legaturile feroviare dintre cele doua state au fost reluate la 1 decembrie 2007, dupa mai mult de 50 de ani de intrerupere

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea