Social

Legarea picioarelor bebelusilor, obicei prost si inutil

Nu credeti in doctorii de ocazie
Lipsa educatiei medicale a dus la perpetuarea unui obicei prost in randul mamelor, si anume legarea picioarelor bebelusilor in ideea de a nu avea mai tarziu copii cracanati.
Medicii spun ca nu exista argumente stiintifice care sa sustina acest obicei al mamelor, care dauneaza copiilor. Legatul picioarelor, spun specialistii, este nesanatos, in special pentru ca provoaca iritatii , disconfort si eriteme (roseata in forma de pete). Articulatiile si musculatura copiilor nu se pot dezvolta in acest mod, iar copilul va fi tot timpul deranjat pentru ca nu se va putea misca in voie, explica dr. Remus Lupu, medic de familie in cadrul unui cabinet privat.
Sfatul medicului este ca mamele sa mearga din vreme la control cu cei mici, pentru a fi instruite in preventia rahitismului, adevaratul vinovat pentru picioarele cracanate. In prezent exista un program de sanatate prin care se pot cumpara pentru sugari picaturi cu vitamina D3, care poate impiedica dezvoltarea defectuoasa a oaselor. Daca se face corect preventia rahitismului, copilul nu va fi cracanat, a mai spus dr. Lupu. Picaturile se dau celor mici pana la varsta de un an sau pana li se inchide moalele capului. Este un tip de tratament care previne problemele in 99% din cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea