Social

#serghei lavrov #lech kaczynski #mihail saakasvili #tir de arma #osetia de sud #incident

Lavrov acuza Georgia ca a inscenat incidentul de la granita cu Osetia

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov , a dezmintit, duminica, de la Lima, ca militarii rusi ar fi tras asupra convoiului presedintilor georgian si polonez, la granita cu Osetia de Sud , si a acuzat Tbilisi ca a pus la cale o "provocare".

"Cand presedintele (georgian Mihail Saakasvili ) invita pe cineva la festivitati in Tbilisi, apoi ia o masina si il duce intr-un alt stat, nu este o provocare? Bineinteles ca este", a declarat seful diplomatiei ruse, aflat in capitala peruana, care a gazduit summitul Forumului de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC), informeaza AFP.

Lavrov i-a acuzat pe responsabilii georgieni ca au recurs la o metoda cunoscuta. "Nu este prima oara cand se produc asemenea lucruri. Organizeaza totul ei insisi, apoi acuza partea rusa si partea sud-osetina", a declarat el, evitand, totusi, sa spuna direct ca Georgia a inscenat incidentul.

"N-a fost vorba despre niciun tir care sa provina dinspre pozitiile noastre din Osetia de Sud", a dat asigurari Lavrov. Presedintia georgiana a acuzat fortele ruse stationate in Osetia de Sud ca au deschis focul in momentul trecerii coloanei oficiale a presedintilor Georgian, Mihail Saakasvili, si polonez, Lech Kaczynski , in regiunea din imediata apropiere a granitei acestei republici separatiste.

Inaintea declaratiilor lui Lavrov, afirmatiile Presedintiei georgiene fusesera dezmintite de Statul Major al trupelor ruse din Osetia de Sud, de Ministerul rus al Afacerilor Externe si de Ministerul Apararii, precum si de un lider din Osetia de Sud.

In plus, seful serviciilor speciale din Osetia de Sud, Boris Attoiev, a declarat ca presedintii georgian si polonez "au incercat sa treaca neautorizat frontiera Osetiei de Sud". Potrivit purtatoarei de cuvant a Presedintiei georgiene, cei doi sefi de stat "vizitau un punct de control din apropiere de Ahalgori in momentul in care rusii au inceput sa traga". Presedintii "au plecat imediat" dupa ce au auzit tirurile si "nu au fost atinsi", a mai declarat purtatoarea de cuvant, care a precizat ca nu se poate spune daca tirurile vizau direct convoiul prezidential sau o alta tinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea