Social

# Inspectia Judiciara #procuror DNA #Sorin Grindeanu #laura codruta kovesi

Laura Codruta Kovesi, cercetata!

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va fi cercetata de Inspectia Judiciara, dupa ce duminica seara, media centrala a dat publicitatii mai multe intregistrari scandaloase cu procurorul-sef al DNA.

Laura Codruta Kovesi apare in mai multe inregistrari, difuzate duminica seara de RTV, in cadrul unor sedinte cu procurorii din subordine. in una dintre acestea i-ar spune lui Jean Uncheselu ca isi doreste sa “decapeze” institutional dosarul cu casele si sa ajunga la premier.

"Uncheselu, stiti ce-mi doresc: sa decapati institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. si-am avut o discutie la Cheile Gradistei si tot nu am auzit ce s-a intamplat. Poate asa, ca suntem toti, ne lamurim ce sa intamplat. Doamne, m-am uitat si eu pe datele statistice unde parca toata lumea ne banuia de dimineata pana seara si am facut asa un pic o... /nu se intelege/ DNA-ul asa, adica anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane invinuite la 270. Adica e o discrepanta foarte mare. Posturi in plus avem, politisti in plus avem, specialisti in plus avem, dosare avem. (..)M-am uitat pe situatiile astea si unele sunt ingrijoratoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmarirea penala inceputa si nesolutionata (..) Ma ingrijoreaza de ce nu ii inhatam”, ar spune Kovesi in inregistrarea difuzata de Romania Tv.

Ulterior, au aparit alte fragmente din inregistrare, in care Kovesi le cere procurorilor din subordine sa faca anchete, precizand ca dupa decizia CCR si-ar fi dorit sa iasa cu un dosar cu un ministru sau 
macar un dosar important”.


“Avem 50 de dosare pe procuror si nu putem sa scoatem un dosar. Trebuie sa ne facem treaba. (..) Dupa decizia CCR mi-as fi dorit sa iesim cu un dosar cu un ministru, sa presam, sau macar pe un dosar important. Ne e teama ca CCR a zis ca am derapat. isi bat altii joc de munca noastra, noi sa stam doar sa incasam. Nu degeaba tot zic ca e important sa iesim. (..) Daca simt ca nu mai avem curaj o sa se urce cu picioarele pe noi. (..) 3,4 dos importante. Noi, de la inceputul anului ne-am luat-o in freza si cu OUG 13 si oamenii ne-au aparat”, ar fi spus Kovesi.

“Inregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme” este replica DNA.

La scurt timp de la aparitia inregistrarilor, ministrul Justitiei a reactionat pe Facebook. “Voi sesiza inspectia judiciara in legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu”.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in legatura cu inregistrarile difuzate duminica seara  in care apare procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat  purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru, citat de agerpres.ro.

El a precizat luni ca sesizarea a fost inregistrata la Directia de Inspectie judiciara pentru procurori, care urmeaza sa efectueze verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii cu privire la savarsirea vreunei abateri disciplinare.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea