Social

#transfuzie gresita #larve de muste pacienti #muste pacienti #spitalul de arsi

Larve de muste pe ranile pacientilor de la Spitalul de Arsi! Imagini socante! VIDEO

O noua situatie tragica intr-unul dintre cele mai mari spitale din Capitala! Astazi, un barbat internat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi, care a fost filmat avand pe corp larve de musca, a murit!

Imaginile ingrozitoare au fost filmate de un medic la Spitalul de Arsi saptamana aceasta si trimise jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor.

„Sunt oameni internati la Arsi in urma cu 10-11 zile. Au fost adusi direct la noi. Cum sectia e plina de muste, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muste”.

„Viermii stau pe pacient de cel putin 24 de ore, de cand a inceput sa se vorbeasca de aceasta problema”, spune doctorul care a realiazat filmarea.

„Asta se intampla fiindca nu se urmareste igiena pacientilor, conducerea s-a resemnat”, completeaza doctorul.

Apelul unui medic de la Spitalul de Arsi: ”Difuzati aceasta filmare pentru ca Spitalul de Arsi a ajuns sa omoare oameni from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Seful sectiei ATI de la Spitalul de Arsi si purtator de cuvant al spitalului, medicul Adrian Stanculea, recunoaste faptul ca pacientii sunt tratati in conditii de igiena precara.

Cu toate acestea, medicul a afirmat intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca pacientul, care a murit intre timp, nu a murit din cauza infectiilor.

 „Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu il omoara. Nu inseamna ca le lasam sa stea pe pacient. Imaginea e reala. Nu am ce sa comentez. A existat situatia asta, a unui pacient care avea in zona arsa cei patru-cinci viermi. Sunt zone de necroza unde nu poti baga degetele si sa speli ca pe maini, ca poti ramane cu urechea in mana. Zonele acelea se spala cu delicatete. E de ajuns sa fie o musca, nu va inchipuiti ca e ca la gunoi”, a spus Stanculea la Antena 3.

Ucisa de o transfuzie gresita!

Tot in cadrul Spitalului de Arsi, o femeie a murit dupa o transfuzie cu o grupa de sange gresita.

Femeia de 68 de ani fusese spitalizata dupa ce o muscase un caine.

Pacienta a fost internata pe data de 13 iunie 2016, cand i s-a facut transfuzia. A doua zi, a intrat in soc posttransfuzional si nu a mai putut fi salvata, decesul survenind dupa o saptamana.

“Ati stigmatizat spitalul. Si cu transfuzia, ca are larve, ca e o bomba ucigasa. Uitand de toti cei care muncesc acolo. Sa inchidem spitalul ca nu avem aer conditionat? Sigur ca da. Inchidem si va invitam pe dvs. sa spalati bolnavii. Eu nu pot sa repar aerul conditionat, sa pun usi glisante la saloane”, declarat seful ATI intr-o discutie cu jurnalistii.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi a mai adaugat ca medicii  nu pot refuza sa primeasca pacienti, pentru ca acestia din urma nu pot fi trimisi in alta parte si de aceea se ajunge la situatii in care sunt prea multi in salon.

Intrebat despre cine isi va asuma responsabilitatea pentru situatia din spital dezvaluita de presa, medicul Stanculea a spus ca i-ar fi foarte usor sa renunte la functie, dar ca o demisie nu ar rezolva nimic.

Acesta a amintit ca managerul spitalului a demisionat recent si ca acum exista o conducere interimara.

Miercuri in presa s-a anuntat ca managerul spitalului a demisionat dupa ce o femeie a primit o transfuzie gresita de sange si a murit. Referitor la acest caz, Stanculea a spus, miercuri, ca femeia a murit la o saptamana dupa transfuzie si ca nu aceasta a fost cauza decesului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea