Social

#e.coli #candida #restaurant #lamaie # pericol lamaie #bauturi lamaie

Lamaile din restaurante, pline de bacterii periculoase

Aproximativ trei sferturi din feliile de lamaie folosite la prepararea bauturilor din restaurante sunt pline de bacterii, unele dintre ele chiar prezinta urme de E.Coli sau candida, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta britanici si publicat in "Journal of Environmental Health".

In cadrul studiului au fost analizate 76 de lamai din 21 de restaurante. Rezultatele au fost unele extrem de alarmante. 70% din lamai prezentau un numar foarte mare de bacterii, desi acestea au fost testate chiar in momentul in care au fost aduse la masa, inainte de a fi atinse de clienti.

Chiar daca nu se stie inca originea bacteriilor, oamenii de stiinta spun ca feliile de lamaie au fost contaminate fie de angajati, fie prin atingerea carnii crude.

"Chiar daca lamaile au unele proprietati antibacteriene, acest studiu dovedeste ca o multitudine de microorganisme pot sa supravietuiasca in coaja si pulpa lamailor", au declarat autorii studiului.

Sursa foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea