Social

#limba romana #literatura #scriitori

La orele de limba si literatura romani vor participa si scriitori

Pentru a face cat mai atractive orele de limba si literatura romana si pentru a starni interesul elevilor, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a propus, in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi, ca la orele de literatura sa participe si scriitorii.

Ministrul Educatiei a explicat ca, in acest mod, elevii ar putea fi mult mai interesati de literatura si ar intelege mai bine operele literare, mai ales ca in acest moment cifrele arata ca majoritatea elevilor nu citesc lecturile obligatorii din programa scolara.

"Din informatiile pe care noi am putut sa le culegem, am ajuns la o concluzie destul de trista: nu avem mai mult de 3% din elevi care citesc lecturile obligatorii sau recomandate. Poate ca am gresit, poate ca sunt 6%, poate sunt 10%, dar nu stam foarte bine in aceasta zona", a declarat Remus Pricopie.

Acesta a explicat, de asemenea, a purtat discutii cu marii scriitori in vederea unei colaborari in acest sens.

"In acest context, noi am solicitat sprijin din partea tuturor, am vorbit cu domnul presedinte Manolescu (Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor - n.r.), am vorbit la Academia Romana, pentru a ne acorda sprijin [...]

Va fi un proces destul de complicat, improspatam toate programele, dar literatura romana si istoria vor fi temele cele mai sensibile si probabil ca nu vor fi epuizate aceste subiecte mai devreme de un an, un an si jumatate, iar ideea centrala este de a deschide ora de romana", a mai spus Remus Pricopie.

Sursa foto: apuntesliteraturalatinoamericana.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea