Social

#atentat #al-qaida #11 septembrie #9.11

La opt ani de la 9/11, teoriile conspirationiste supravietuiesc

11 septembrie 2001 a fost o zi care a schimbat istoria lumii. Insa la opt ani de la producerea atentatului asupra turnurilor gemene de la New York inca mai exista discutii referitoare la posibilele conspiratii care au dus la producerea evenimentului.

Din 2001 si pana acum au aparut tot felul de teorii conspirationiste referitoare la prabusirea turnurilor, care se constituiau in unul dintre cele mai importante puncte economice ale Statelor Unite.  

Una dintre aceste teorii spune ca avioanele care au lovit turnurile gemene de la New York nu ar fi existat niciodata si ca de fapt cladirile ar fi fost lovite de o racheta lansata la ordinul administratiei americane, noteaza Realitatea.net . Potrivit unei alte teorii conspirationiste, avioanele au existat, dar ele ar fi fost telecomandate.

O alta presupunere legata de dezastrul de la World Trade Center este acela ca cele doua turnuri ar fi fost demolate prin explozii controlate. In sprijinul presupunerii, cei care sustin acest lucru spun ca resturile care zburau pe geamuri pot fi considerate dovada. Expertii spun insa ca o astfel de ipoteza nu poate fi luata in considerare.

Si celelaltw atentate stau sub semnul intrebarii

Mai mult, sunt puse la indoiala si atentatele asupra Pentagonului si cel asupra zborului United Airlines 93, care s-a prabusit in Pennsylvania. Ei spun ca in primul caz, din primele imagini transmise de la locul impactului lipseau urmele unui asemenea accident, respectiv resturi din fuselajul unui avion.

In cazul avionului prabusit in Pennsylvania, conspirationistii cred ca aeronava a fost doborata de o racheta, desi potrivit variantei oficiale, autoritatile de la sol si-au dat seama ca avionul fusese deturnat abia la 4 minute dupa prabusire .

Nici una dintre teorii nu i-a pus mai mult pe ganduri pe americani decat cea a “evreilor lipsa”. Potrivit acestei ipoteze, in data de 11 septembrie 2001, 4.000 de evrei nu ar fi venit la serviciu la World Trade Center. In rapoartele finale referitoare la acest incident s-a constatat insa ca 10 - 15% dintre victime erau evrei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea