Social

La munte s-a intors iar iarna

Primavara invinsa de iarna in mai multe zone ale tarii noastre. Desi se apropie inceputul celei de-a doua luni de primavara iarna a revenit in mai multe zone ale tarii, acolo unde ninsorile abundente le-au dat de furca soferilor. La inaltimi mari, in masivele Straja si Parang, stratul de zapada ajunge acum la jumatate de metru.

Cea mai afectata zona este Maramuresul, acolo unde se circula greu pe DN 18, in Pasul Gutai si Prislop. Insa nici cei care au trecut prin judetul Hunedoara nu au scapat de probleme din cauza zapezii, asezate intre Hateg si Petrosani. Drumarii au actionat peste tot, dar, spun soferii, cu prea putine utilaje.

Zapada a facut insa si victime. In judetul Maramures, un tir a derapat si a intrat intr-un stalp, in localitatea Lapusel. Soferul de rezerva a murit pe loc. Ambulanta care venea spre locul accidentului a patinat si ea si s-a rasturnat, iar medicul a fost grav ranit.

O situatie asemanatoare s-a intamplat si in judetul Harghita, acolo unde un microbuz care mergea de la Lupeni catre Odorheiul Secuiesc a derapat si a ajuns in sant. Microbuzul, ce transporta muncitori la o fabrica de produse lactate , a derapat din cauza zapezii de pe carosabil si s-a rasturnat. Trei persoane au fost ranite usor.

Nici Valea Jiului nu a fost ocolita de ninsori, acolo unde din cauza temperaturilor scazute, zapada asternuta pe sosea a inghetat. Autoritatile au anuntat ca se se circula greu pe drumul dintre Hateg si Petrosani, in comuna Merisor, mai multe tiruri neechipate de iarna ramanand blocate aproape o ora.

Iarna s-a intors si in Capitala. Azi noapte a nins in Bucuresti timp de patru ore, zapada asternandu-se intr-un strat foarte subtire care insa s-a topit pentru ca temperaturile in Bucuresti nu au scazut sub zero grade. Astfel ca singura problema cu care s-au confruntat soferii in aceasta dimineata a fost carosabilul umed.

Meteorologii au anuntat schimbari ale vremii si au atras atentia soferilor care circula in zonele de munte sa isi echipeze masinile corespunzator.

 

 

Video: ProTV

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea