Social

La Milano se pregatesc 10.000 de expulzari pentru tigani

Desi numirea prefectului Gian Valerio Lombardi , in functia de „comisar pe problema rromilor " a fost primita cu reticenta de catre administratia milaneza, pare sa existe totusi un consens privitor la ceea ce este de facut. Noul comisar si-a anuntat „platforma-program" pentru rezolvarea problemei tiganilor in metropola lombarda, propuneri bine primite deocamdata de intregul arc politic.

Prima propunere este de a face un recensamant , care sa stabileasca cu precizie cati tigani sunt la Milano, unde locuiesc si unde muncesc. „Aceasta evidenta va constitui baza de la care se va pleca cand se va decide cine are si cine nu are dreptul de a sta in Italia", a declarat Lombardi.

Prefectul a confirmat ca tiganii romani se intorc in Romania: „Stiu ca sunt cateva sute de romi romani care au plecat de in Romania."

Maurizio Pagani, vicepresedintele filialei Milaneze a ONG-ului „Opera Nomadi" a declarat ca daca recensamantul vrut de Lombardi va fi pus in practica, cel putin 10.000 dintre cei 25.000 de tigani din Milano si imprejurimi vor fi expulzati .

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea