Social

La Brasov – saptamana solidaritatii cu romanii din Italia

Initiatorul ei, senatorul PSD Otilian Neagoe, sustine ca actiunea nu are „sub nici o forma” un scop electoral, ci urmareste „numai apararea demnitatii noatre de romani si cetateni europeni, victime ale politicii primitive duse de partidele de dreapta ajunse la putere in Italia”.

O cocarda tricolora purtata in piept de cat mai multi cetateni, pe toata durata acestei saptamani, un „mars al tacerii” programat pentru joi si strangerea de semnaturi pe o petitie ce va fi inmanata ambasadorului Italiei la Bucuresti – acestea sunt „ingredientele” unei actiuni de protest impotriva „atitudinii si intentiilor antiromanesti ale noului guvern de la Roma”, incepute ieri la Brasov.

Denumita „Saptamana solidaritatii cu romanii din Italia”, actiunea a fost initiata de senatorul PSD Otilian Neagoe, candidatul social-democratilor de sub Tampa la sefia Consiliului Judetean, care sustine insa ca ea nu are „sub nici o forma” un scop electoral.

„Nu are nimic de-a face cu campania electorala, ci urmareste numai apararea demnitatii noastre de romani si de cetateni europeni, victime ale politicii primitive duse de partidele de dreapta ajunse la putere in Italia. Nu putem ramane pasivi in fata actiunilor, tot mai numeroase in ultima vreme, de denigrare si culpabilizare a tuturor romanilor si de instigare impotriva lor a opiniei publice italiene, prin articole ca acela intitulat „Stop romanilor!”, aparut in La Reppublica, ziarul cu cel mai mare tiraj din Italia, sub pretextul infractiunilor comise de unii dintre conationalii nostri”, a argumentat ieri, intr-o conferinta de presa, senatorul Neagoe.

Acesta a mai anuntat ca, in paralel cu actiunea de la Brasov – „adresata intregii societati civile romanesti si la care speram sa se ralieze cat mai multi cetateni, din toate judetele” – vor fi contactate si organizatiile romanilor din Italia, pentru a fi mobilizate si ele la proteste similare impotriva „campaniei antiromanesti a guvernului Berlusconi, care incalca flagrant toate principiile si normele Uniunii Europene”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea