Social

Kremlinul foloseste NATO ca sperietoare

Aceasta este parerea fostului prim-ministru rus Mihail Kasianov, prezentata la Bucuresti, in cadrul Conferintei organizate de German Marshall Fund.

„Autoizolare" ar fi cuvantul care defineste Rusia actuala, mai ales din 2004 incoace, cand „valorile implementate au fost diferite fata de trecut, creandu-se aceasta prapastie tot mai mare intre Rusia si Occident ", a declarat fostul premier rus Mihail Kasianov in cadrul Conferintei de la Bucuresti organizate de German Marshall Fund.

"Spre deosebire de anii 2000-2004, cand credeam ca ne vom apropia mai mult de Uniunea Europeana, NAT­O si SUA, in ultimii patru ani nu s-a facut nimic in acest sens, ba dimpotriva", a subliniat fostul premier rus Mihail Kasianov, care sustine ca a fost promotorul Consiliului NATO-Rusia in 2002.

Reprezentantul firavei opozitii ruse a pus relatiile incordate dintre Moscova si Occident pe seama faptului ca cele doua parti au pareri diferite despre democratie si ca actualei puteri de la Kremlin ii foloseste aceasta sperietoarea numita NATO pentru a-si legitima politica de teroare dusa impotriva propriului popor.

Tara cu arme nucleare , fara putere legitima

"Rusii au pierdut dreptul la libera asociere si exprimare, presa este controlata. Mai mult, am pierdut foarte rapid dreptul de a avea alegeri libere. Am ajuns in situatia sa fie o putere nucleara, fara a avea o conducere politica legitima, deoarece alegerile nu mai sunt libere si reprezentative", a spus fostul premier.

„Rusia e o tara trista. Sunt destui rusi, mai ales in guberniile indepartate, care cred ca ce se spune pe postul 1 sau 2 de televiziune este adevarat, pentru ca, din pacate, manipularea opiniei publice are loc zilnic", este de parere Kasianov.

Ucraina si Georgia au dreptul sa se alature NATO

Intrebat de participantii la conferinta ce parere are despre dorinta Kievului si Tbillisi de a se alatura NATO, fostul oficial rus a declarat ca Rusia ar trebui sa doreasca integrarea fostelor republici sovietice in NATO si Uniunea Europeana.

"Tari precum Ucraina si Georgia au dreptul sa se alature acelor state ale caror modele vor sa le urmeze, pentru ca Rusia este un exemplu prost si poate fi chiar un pericol pentru ele", a conchis Kasianov.

El a respins ideea ca Rusiei i-ar fi fost dat un drept de veto in decizia Aliantei privind neacordarea MAP Georgiei si Ucrainei, subliniind ca, daca lucrurile vor continua sa mearga in continuare in aceasta directie, la Moscova „nu se va pune problema daca, ci de cand vor intra aceste state in Alianta".

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea