Social

#laura codruta kovesi #lege inregistrare convorbiri #inregistrare sms

Kovesi: Inregistrarea convorbirilor incurca activitatea procurorilor

Procurorul general , Laura Codruta Kovesi , a declarat, marti, ca unele dintre noile prevederi privind retinerea datelor telefonice incurca activitatea procurorilor si ca va propune Ministerului Justitiei modificarea acestora.

"Avand in vedere ca aceasta lege intra in vigoare, am cerut un punct de vedere de la mai multi colegi procurori si am constatat ca sunt o serie de prevederi care ne vor incurca activitatea. Am centralizat punctele de vedere venite de la mai multi colegi din teritoriu si in cursul zilei de miercuri vom formula o propunere catre Ministerul Justitiei , iar in masura in care se vor considera fundamentate, noi speram sa se modifice aceste dispozitii", a declarat Kovesi, citata de NewsIn.

Datele privind convorbirile telefonice si SMS-urile vor fi inregistrate de operatorii de telefonie fixa si mobila si vor fi stocate timp de 6 luni, incepand de marti, potrivit Legii 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, intrata in vigoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea