Social

#bernard kouchner #ministru de externe #barack obama #ue #provocari

Kouchner: UE si SUA trebuie sa reinventeze un multilateralism eficient

Uniunea Europeana si SUA trebuie sa "reinventeze un multilateralism eficient", in cadrul unui nou parteneriat, si sa aiba o abordare comuna a relatiilor cu Rusia, Orientul Mijlociu, dar si a conflictelor din Pakistan si Afganistan, a declarat joi Bernard Kouchner .

Ministrul francez de externe, a carui tara detine presedintia UE, a prezentat la centrul de reflectie Brookings de la Washington "o trusa de instrumente continand ceea ce propune UE noii administratii" a lui Barack Obama, relateaza AFP.

Barack Obama este "primul si ultimul presedinte american cu care UE poate fixa ordinea de zi " a marilor probleme mondiale ce trebuie rezolvate, a apreciat Kouchner , explicand: primul pentru ca "de la Kennedy, in 1962, nu au mai fost niciodata intrunite conditiile", din cauza Razboiului Rece, a invaziei din Irak si a relatiilor tensionate care au urmat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea