Social

Kosovo va avea de astazi imn

Legislativul kosovar se va reuni in cursul zilei de azi, in cadrul unei sesiuni plenare, pentru a confirma imnul noului stat independent, inca nerecunoscut de autoritatile de la Belgrad si o parte din comunitatea internationala .

Imnul este o compozitie muzicala fara cuvinte si este denumit, cat se poate de sugestiv, „Europa”, a anuntat, ieri, presedintele Parlamentului de la Pristina , Jakup Krasniqi, citat de B92. Compozitia muzicala a fost selectata atat de un juriu special creat, cat si de factiunile parlamentare dintr-un total de 134 de proiecte.

Prin alegerea imnului, Kosovo, care si-a autoproclamat independenta la 17 februarie , isi completeaza simbolistica de stat. Mai mult, la sfarsitul acestei saptamani, va intra in vigoare si Constitutia Kosovo. Pentru a marca evenimentul, duminica, la Pristina, dar si in alte localitati se vor desfasura ceremonii, iar Parlamentul se va reuni intr-o sesiune festiva in decursul zilei de luni.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea