Social

Kosovo risca sa ramana fara energie in doi ani de zile

Kosovo risca sa ramana fara energie in doi ani de zile daca guvernul nu va investi in crearea de noi mine de carbune , avertizeaza Uniunea Europeana. Oficialii europeni au cerut executivului sa urgenteze proiectul pentru construirea unei noi centrale electrice, Kosovo C.

Guvernul trebuie sa investeasca 3,5 miliarde de euro pentru construirea unei noi centrale electrice pe baza de carbune, avertizeaza Paul Acda, reprezentatul ONU in regiune. In Kosovo exista doua centrale electrice, Kosovo A si B echipate cu generatoare vechi de model sovietic care trebuie reparate in permanenta.

Provincia, care si-a declarat unilateral independenta pe 17 februarie , importa doua treimi din energia electrica necesara din Bulgaria. Insa pentru ca economia provinciei sa prospere e nevoie ca necesarul de energie sa fie asigurat, declara reprezentnaul ONU in Kosovo.

Cea mai importanta resursa a Kosovo este lignitul, dar si cea mai ieftina forma pentru a produce energie. Guvernul a promis anul trecut ca va crea o mina de lignit langa viitoare centrala electrica .

Planurile au fost amanate din cauza declararii independentei provinciei. Tot ce pot face kosovarii pentru moment este sa se bazeze pe generatoare pentru a avea energie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea