Social

#intermediari #normalizare relatii #georgia #rusia

Kommersant: Rusia si Georgia negociaza o normalizare a relatiilor

Rusia si Georgia desfasoara negocieri prin intermediari pentru o normalizare a relatiilor lor, foarte tensionate de la tentativa georgiana de preluare cu forta a teritoriului separatist prorus Osetia de Sud , afirma marti cotidianul rus Kommersant.

Astfel, unul dintre acesti intermediari este presedintele Uniunii Georgienilor din Rusia, Mihail Hubutia. "Am vorbit recent cu presedintele georgian Mihail Saakasvili . Am discutat despre reluarea legaturilor aeriene intre Rusia si Georgia, despre restabilirea relatiilor diplomatice", a declarat Hubutia pentru Kommersant, informeaza AFP.

Intalnirea a avut loc in 21 noiembrie la Munchen, unde Saakasvili a inaugurat un consulat georgian, precizeaza cotidianul rus. Potrivit lui Hubutia, presedintele georgian este pregatit sa reia contactele cu Moscova.

"Mi se pare ca este dezamagit de refuzul de a acorda Georgiei Planul de actiuni in vederea aderarii la NATO (...) Este evident ca a inteles ca dialogul cu Moscova este necesar", a declarat presedintele Uniunii Georgienilor din Rusia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea