Social

# instituire stare de urgenta # coronavirus romania #coronavirus #klaus iohannis #stare de urgenta #romania

Klaus Iohannis: “Unii au inteles gresit relaxarea! Vom fi obligati sa intram din nou in stare de urgenta”

Odata cu relaxarea restrictiilor de circulatie oamenii au putut iesi din casa si chiar din localitate, fara a da explicatii autoritatilor. Oamenii au ales sa se expuna pericolului si sa-i expuna si pe altii, nerespectand regulile de distantare sociala si de protectie.

 

Klaus Iohannis avertizeaza populatia ca pericolul nu a trecut, iar riscul aparitiei unui noi val de infectari este mai aproape decat s-ar crede.

“Unii au inteles complet gresit ca starea de alerta inseamna relaxarea totala a masurilor. Din nefericire, au fost in aceste zile si exemple de comportamente in totala contradictie cu normele sanitrare pe care trebuie sa le respectam cu totii. Dragi, romani, virusul este inca printre noi. In acest moment trebuie sa va spun ca daca regulile vor fi contant incalcate, ne inreptam cu siguranta spre un scenariu in care vom avea noi focare si un nou val de imbolnaviri. Masurile luate pe parcursul starii de urgenta si-au dovedit eficienta. Cred ca nimeni nu isi mai doreste sa reintram in starea de urgenta, dar vom fi obligati sa luam din nou aceasta decizie, in situatia in care ritmul de infectare si presiunea pe spitale vor creste semnificativ. Vedem tot felul de iresponsabili care raspandesc dezinformari si propaga tot soiul de teorii ale conspiratiei, cu scopul de a cultiva neincrederwa in randul cetatenilor”, a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, potrivit mediafax.ro.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea