Social

#klaus iohannis CSM #Klaus Iohannis modificarea Codului Penal #klaus iohannis

Klaus Iohannis, mesaj dur! “Este bataie de joc!”

Klaus Iohannis participa la sedinta Consiliului Suprem al Magistraturii care ar trebui sa avizeze Ordonanta de modificare a Codurilor Penale. Sedinta a inceput la ora 9:00. Seful statului a propus ca CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala, pentru un conflict de natura institutionala intre justitie si Guvern.

Inainte de a participa la sedinta, presedintele Klaus Iohannisa declarat: „Este inadmisibil, este bataie de joc. Nu este posibil ca Guvernul sa adopte noaptea, fara avizul CSM, fara sa fie inclusa pe ordinea de zi, o ordonanta intr-un domeniu atat de sensibil, cum e Codul penal. Aceasta chestiune nu este tolerabila”, a declarat seful statului.

Pe ordinea de zi a plenului CSM, care a inceput la ora 9.00, se afla un singur punct: Solicitarea Ministerului Justitiei de avizare, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. 

Miercuri dimineata, CSM a transmis ca „solicitarea Ministerului Justitiei, transmisa Consiliului la data de 31.01.2017, in jurul orelor 17.00, de avizare aProiectului de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala nu reprezinta o intentie reala in obtinerea avizului prevazut de lege”, scrie libertatea.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea