Social

#investigatie #incalcare #acord international #georgia #arme #furnizare #kiev

Kievul sustine ca nu a incalcat niciun acord furnizand arme Georgiei

Serviciile secrete ucrainene ( ) au sustinut luni ca Ucraina nu a incalcat niciun livrand arme Georgiei si l-au acuzat pe un deputat de opozitie prorus care ancheta aceste tranzactii ca face rau "securitatii nationale".

"Anchetatorii din www .comunicatedepresa.ro/ sbu /definitie/" title="SBU">SBU au incheiat verificarile cu privire la livrarile de echipamente militare catre Georgia. Nicio incalcare a legislatiei nationale sau a acordurilor internationale nu a fost descoperita", au anuntat serviciile secrete intr-un comunicat, citat de AFP.

"Afirmatiile deputatului Valeri Konovaliuk nu corespund realitatii" si "dauneaza securitatii nationale", continua comunicatul. Konovaliuk face o investigatie cu privire la participarea unor ucraineni in conflictul ruso-georgian din luna august.

La 12 noiembrie, SBU l-a convocat pe deputat in timp ce se pregatea sa difuzeze un film despre presupusi mercenari ucraineni din Georgia. Rusia a acuzat joi autoritatile ucrainene ca vor sa "ascunda adevarul" cu privire la razboiul din Georgia.

Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko si omologul sau georgian Mihail Saakasvili au ajuns amandoi la putere in urma unor revolutii prooccidentale, iar reltiile dintre cei doi lideri sunt de prietenie. Ucraina si Georgia vor sa adere la NATO, spre nemultumirea Moscovei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea