Social

#tinutul secuiesc #autonomie #udmr #kelemen hunor

Kelemen Hunor (UDMR): Categoric vom obtine autonomia Tinutului Secuiesc

Kelemen Hunor , ministrul Culturii si totodata viitorul candidat la presedintia UDMR, a declarat intr-un interviu pentru Jurnalul National ca autonomia teritoriala pentru Tinutul Secuiesc va fi obtinuta "in mod categoric".

"In legatura cu autonomia, categoric, da, vom obtine autonomia!  Problema nu este de 'daca' si nici macar de 'cand'. Problema este de 'cum'. O autonomie nu inseamna nici izolare , nici enclavizare. Autonomia trebuie sa vina firesc, ca un act de normalitate, prin dialog permanent cu majoritatea romaneasca, si nu impotriva ei. In 1918, la Alba Iulia, liderii romani au promis autonomie pentru maghiari. Aceasta autonomie trebuie sa fie la fel de normala si sa fie acceptata de toti cetatenii, asa cum a fost normala si acceptata si unirea Transilvaniei cu Romania", este de parere Kelemen Hunor .

El a anuntat, sambata, la Targu Mures, in cadrul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), ca va candida la presedintia UDMR la Congresul formatiunii programat pentru luna februarie a anului viitor.

Anuntul a fost facut dupa ce  Marko Bela, presedintele UDMR, declarase in aceeasi sedinta ca nu va mai candida la sefia partidului. “Decizia mea personala este ca nu doresc sa candidez pentru un nou mandat de presedinte al UDMR(...) Nu ma mai angajez la un nou mandat, nu mai candidez la presedintia UDMR”, a anuntat Marko, adaugand ca este liderul acestei organizatii de 18 ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea