Social

#Klaus Iohannis Colectiv #Klaus Iohannis reactie #Klaus Iohannis demisie Ponta #klaus iohannis

Klaus Iohannis: “A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca”

Presedintele Klaus Iohannis a oferit in aceasta dupa-amiza o prima declaratie dupa demisia Guvernului. Presedintele a declarat ca manifestantii au avut dreptate, dar si ca guvernul a demisonat tarziu. Klaus Iohannis a mai spus ca “vreau ca pana la sfarsitul saptamanii sa finalizez prima runda de consultari”.


“In 20 octombrie, politistul Bogdan Gigina a murit intr-un accident, care a produs multa emotie si multa indignare. Dupa zece zile, a avut loc tragedia de la clubul Colectiv, care a afectat cel mai sensibil nerv al natiunii romane. Oamenii, initial indignati, au devenit revoltati.

S-au produs fiindca legi au fost ignorate. Cei care au fost responsabili de impunerea legii nu si-au facut datoria, atunci oamenii au cerut, la inceput mai timid, apoi mai vocal – demisia. Indignarea romanilor s-a transformat intr-o revolta autentica. Zeci de mii de oameni au iesit in strada in Bucuresti si multe alte orase. Manifestantii au avut dreptate, trebuie sa recunoastem. Au solicitat lucruri de bun simt: demisiile celor vinovati, raspunsuri, clarificari. Aseara au avut loc cele mai potrivite manifestatii de strada pe care le-am vazut. Oamenii au iesit, au mers in diferite locuri unde si-au spus nemultumirile. Nu au fost incidente, incaierari", a spus presedintele.

Klaus Iohannis a mai mentionat ca "tarziu, foarte tarziu, guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi respectat normele, niciunul nu ar fi trebuit sa moara"

Politicienii - sa se obisnuiasca sa asculte pe cei care i-au trimis acolo, pe cetatean

"Astept ca premierul sa-mi prezinte demisia, apoi convoc consultari cu partidele. Vreau ca pana la sfarsitul saptamanii sa finalizez prima runda de convorbiri. Vom avea guvern interimar. Dupa ce vom parcurge primii pasi voi expune primele concluzii si opinia mea in ceea ce priveste demersul ulterior.

Aceste schimbari sunt doar un pas, un pas important, dar doar un pas in directia unei politici asa cum ne-o dorim cu totii - eficienta, pragmatica, transparenta.

O simpla schimbare a Guvernului nu rezolva problemele clasei politice romanesti. Sunt dispus sa-mi asum aceste demers.

Apropo de solicitarile demonstrantilor, ne-au spus ce trebuie sa se intample in viitorul previzibil, sunt solicitari corecte, de bun-simt: cladirile expuse riscului seismic din Bucuresti, situatia spitalelor, lucruri care trebuie sa fie luate in seama de politicieni. Oricine va fi in viitorul guvern va trebui sa vina cu solutii. Politicienii vor trebui sa se obisnuiasca sa asculte pe cei care i-au trimis acolo, pe cetatean. Sper ca urmatorii guvernanti nu vor repeta aceasta greseala de a ignora cererile cetatenilor", a mai spus presedintele Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea