Social

Kabuki la Sibiu

Celebrul actor de Kabuki, Nakamura Kanzaburo XVIII va fi prezent la Sibiu in cadrul Festivalului de teatru. Spectacolul de teatru traditional japonez se joaca intr-o hala de peste 1.700 de metri patrati.

In el sunt inclusi 75 de artisti. Montarea ce va fi prezentata la Sibiu in patru reprezentatii, in zilele de 29, 30, 31 mai si 1 iunie, se intituleaza "Festivalul de vara: O oglinda a Osakai".

Piesa s-a jucat pentru prima data in anul 1745, fiind pusa in scena de trupa Takemoto din Osaka. Subiectul are la baza un fapt real, un asasinat comis de un negustor de peste, in anul 1744, in suburbia orasului Osaka.

Popularitatea subiectului a determinat transpunerea acestuia intr-o piesa de kabuki inca din luna august a anului 1745 de catre compania Miyakoman Dayu din Kyoto , ajungandu-se ca in luna decembrie a aceluiasi an sa fie interpretata la concurenta de trei trupe mari din Osaka.

Pentru cele patru reprezentatii s-au pus in vanzare aproximativ 1.200 de bilete, la pretul de 20 de lei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea