Social

Justitia Vida

Justitia romana seamana din ce in ce mai mult cu o masina condusa de un sofer beat . Si aceasta pentru ca si ultimul reper al sistemului judiciar a inceput sa o ia pe aratura. Este vorba de Curtea Constitutionala (CC), instanta care este chemata sa ia deciziile finale in chestiunile cele mai controversate si delicate de natura juridica, dar si sa arbitreze conflictele dintre institutiile fundamentale ale statului.

De la autoritate suprema si arbitru, Curtea Constitutionala este acum in cadere libera in privinta imaginii si a credibilitatii.

 

Branciul i-a fost dat, la sfarsitul saptamanii trecute, chiar de catre presedintele CC, Ioan Vida , care – uitand, probabil, ca este magistrat – s-a apucat sa comenteze public o decizie a CC, inainte ca aceasta sa fie motivata si publicata in Monitorul Oficial.

 

Este vorba de cazul concret al celor patru demnitari – Nastase, Mitrea, Pacuraru, Seres – pentru care s-au incaierat Parlamentul si Parchetul in privinta “paternitatii” avizului de urmarire penala .

 

Curtea a decis ca Parlamentul are dreptate si ca aceasta institutie trebuie sa dea respectivul aviz, astfel incat, practic, din acel moment, dl. Vida nu mai avea nici o treaba. Trebuia doar ca, impreuna cu colegii sai, sa motiveze decizia si sa spuna acolo tot ce avea de spus.

 

Presedintele CC nu a facut insa acest lucru. A inceput sa comenteze prin viu grai decizia, dandu-i nuante, aruncandu-se astfel intr-un mod partizan intr-un conflict care a devenit, in egala masura, si juridic, dar si politic.

 

continuarea in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea