Social

Justine Henin si-a anuntat retragerea din tenis

Decizie de-a dreptul socanta a belgiancei Justine Henin. La doar 25 de ani, lidera tenisului feminin mondial si-a anuntat miercuri retragerea definitiva din activitate, in cadrul unei conferinte de presa care i-a lasat pe cei prezenti si pe impatimitii sportului alb cu gura cascata.

 

Nascuta la Liege, la 1 iunie 1982, Henin a anuntat la Limette ca nu mai poate continua. „Este sfarsitul unei minunate aventuri, dar ma gandesc la acest sfarsit de mai mult timp. Am ajuns la sfarsitul drumului. Am castigat tot ce se putea castiga, am trait pana acum doar pentru tenis. Nu resimt tristete , mai degraba usurare”, a declarat belgianca, precizand totodata ca, pentru viitor, vrea sa se implice mai mult in academia de tenis pentru tineri pe care a infiintat-o in Belgia.

De-a lungul impresionantei sale cariere, Justine Henin a castigat nu mai putin de 41 de turnee la simplu, dintre care sapte de Grand Slam (patru Roland Garros , doua US Open si un Australian Open ), si doua la dublu. In total, belgianca a castigat 19.461.375 de dolari din tenis.

Henin este la a 117-a saptamana de cand se alfa pe primul loc in clasamentul WTA. Din pacate, tenisul feminin va trebui sa isi gaseasca o noua „regina”.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea