Social

#jurnalist pantofi bush #azil politic elvetia

Jurnalistul care a aruncat cu pantofii in Bush cere azil politic in Elvetia

Jurnalistul irakian Muntazer al-Zaidi , care a aruncat cu pantofii in presedintele american George W. Bush la 14 decembrie, la Bagdad, va cere azil politic in Elvetia.

"La inceputul lunii, familia sa m-a contactat prin Comitetul International al Crucii Rosii ( CICR ) si voi scrie in aceasta saptamana Ministerului de Externe pentru a incuraja Elvetia sa-i acorde azil politic", a declarat avocatul Mauro Poggia, un avocat din Geneva pentru cotidianul La Tribune, relateaza AFP.

Elvetia ii poate acorda azil, "fara sa ia pozitie pentru sau impotriva interventiei americane din Irak", a adaugat avocatul. "Chiar daca numerosi irakieni ii sustin gestul, (jurnalistul irakian - n.red.) se afla la mila extremistilor de toate felurile. Si a altor nebuni care vor sa faca din el un martir al suferintei intregului popor", a precizat Poggia, care considera ca al-Zaidi "ar trebui judecat destul de rapid si sa i se acorde o pedeapsa cu suspendare".

"El nu va mai putea lucra ca jurnalist fara sa fie exercitate asupra lui presiuni enorme. Avand o orientare de stanga, el este foarte critic fata de guvernul actual din Irak, pe care il considera prea supus americanilor. Viata lui poate deveni un infern in tara sa", a adaugat avocatul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea