Social

#Sky News DIICOT #Sky News #reportaj Sky News

Jurnalistii Sky News, urmariti de DIICOT

 

Jurnalistii postului Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din Romania sunt urmariti penal de DIICOT pentru transmitere de informatii false care ar putea afecta securitatea nationala a statului roman prin inducerea in eroare a autoritatilor europene si pentru initierea unui grup infractional organizat.

Procurorii DIICOT au aratat, in cererea de arestare preventiva a lui Mihai Aurelian Szanto, Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics, care apar in materialul Sky News, ca dupa identificarea acestora, in 11 august, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Stuart Ramsay si alti doi jurnalisti britanici de la Sky News, pentru comunicare de informatii false, informatia fiind mentionata in motivarea deciziei de la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DIICOT precizau ca cei trei jurnalisti britanici vor fi citati pentru a fi audiati prin intermediul unei comisii rogatorii internationale.

Conform DIICOT, “toate datele si informatiile comunicate verbal si surprinse ca atare in materialul video al postului britanic de televiziune  ce au fost raspandite prin intermediul a numeroase alte posturi de televiziune si componente mass media, inclusiv in mediul virtual, cunoscand caracterul fals al acestora (si anume faptul ca persoanele din video nu erau traficanti de arme, ci doar vanatori, iar armele manipulate si prezentate de acestia erau arme de vanatoare detinute legal) au pus in pericol securitatea nationala”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea