Social

#georgia #razboi #jurnalisti #jaf

Jurnalistii din zona de razboi sunt impuscati si jefuiti

Tamara Urushadze, un reporter de la o televiziune georgiana a fost impuscata in timpul unei transmisiuni in direct.

Incidentul s-a petrecut in apropiere de orasul georgian Gori . Reporterul a fost surprins de cateva focuri trase in directia carului de emisie, iar un glont i-a atins mana stanga. Reporterul Realitatea TV Cristian Zarescu a relatat prin telefon in emisiunea Realitatea te priveste despre haosul, teroarea si jafurile din zonele ocupate de soldatii rusi si de separatistii oseti .

Toate grozaviile se petrec de la granita Osetiei de sud pana la cativa kilometri de Tbilisi. Trimisii nostri speciali Cristian Zarescu si Codrut Manescu s-au aflat joi in zona. Ei au reusit sa filmeze, nu departe de orasul Gori, ocupat de rusi, scene incredibile in care jurnalisti straini sunt agresati, amenintati cu pistolul si jefuiti.

Conflictul din Georgia a provocat pana in prezent moartea a cinci jurnalisti si colaboratori media. Marti, un jurnalist olandez al postului de televiziune RTL a fost ucis in timpul unui bombardament din orasul Gori.

In timpul unui bombardament rus din orasul georgian Gori, Stan Storimans, cameramanul RTL News, a fost ucis, iar corespondentul RTL, Jeroen Akkermans, a fost ranit la picior. Tot marti, un fotograf al AFP a constatat ca un jurnalist georgian si soferul sau au fost ucisi de un obuz care le-a lovit vehiculul stationat in piata centrala a orasului Gori.

Alti doi jurnalisti ucisi sunt Grigol Cihladze, jurnalist la saptamanalul Russian Newsweek, si Aleksandr Klimciuk, fotoreporter al agentiei de presa ruse ITAR-TASS.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea