Social

#jurnalist #pd-l #basescu

Jurnalisti apropiati de Basescu, speranta PD-L la alegerile parlamentare

Catalin Avramescu , candidat in acelasi colegiu cu Adrian Nastase. Arsinel, Iures si Ducu Darie, in colimatorul partidului prezidential.

Analisti si jurnalisti aparatori ai ideilor presedintelului Traian Basescu, consilieri ai Administratiei Prezidentiale si reprezentanti ai societatii civile se vor bate pentru PD-L la alegerile uninominale din noiembrie. Dintre acestia, consilierul de stat la Presedintie Catalin Avramescu si Sever Voinescu, fosti jurnalisti la „Cotidianul“, au anuntat public, ieri, ca isi asuma rolul de candidati democrat-liberali.

Intr-o conferinta de presa dirijata de prim-vicepresedintele Adriean Videanu, cei doi au precizat ca s-au inregimentat politic in filiala judeteana Prahova a partidului prezidential unde vor si candida. Consilierul presedintelui Basescu se va bate, ca si liderul PSD Adrian Nastase, intr-un colegiu care cuprinde orasul Mizil, pentru functia de senator, iar Sever Voinescu doreste sa fie deputat intr-un colegiu din orasul Ploiesti.

Avramescu, care a primit din partea presedintelui Basescu unda verde de a candida, si Voinescu si-au argumentat decizia de a imbraca oficial haina portocalie prin faptul ca nu se mai poate sta deoparte.  „Traim un moment cu grave trasaturi. Am impresia ca, daca oamenii de buna credinta nu se implica acum, foarte curand, noi toti, colectivitatea care se cheama Romania se poate transforma intr-un fel de turma de ierbivore care merge somnolent spre mlastina cu crocodili“, a spus Sever Voinescu.

Campania de achizitii a democrat-liberalilor nu se incheie aici. Liderii nationali ai PD-L au obligatia de a veni in Biroul Permanent National, pana in 4 august, cu cateva nume de personalitati care sa aduca voturi pentru partid, aflat in ultimele sondaje comandate pentru uz intern pe un trend descrescator.

Printre cei aflati pe lista transferurilor catre partid se mai afla jurnalistul apropiat Cotroceniului Traian Ungureanu, care ar putea fi plasat intr-un colegiu uninominal in Sectorul 3, si consilierul prezidential Cristian Preda.

Intrebat daca Traian Ungureanu, si el jurnalist la „Cotidianul“, si Cristian Preda vor candida din partea PD-L, Videanu a raspuns: „Totul este posibil“. Tot la Sectorul 3, vor candida omul de afaceri Silviu Prigoana si Catalin Croitoru, seful Federatiei Educatiei Nationale.

Udriste, resapat la Sectorul 6

De asemenea, democrat-liberalii sunt in discutii cu fostul fotbalist Ilie Dumitrescu pe care doresc sa-l convinga sa se inregimenteze politic in filiala PD-L Sectorul 5. Din partea PD-L ar putea sa mai candideze in Bucuresti fostul director al Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste, fostul senator Radu F. Alexandru , omul de afaceri Silviu Vaduva si senatorul Cornelia Cazacu.

La Sectorul 4 ar candida si fostul ministru taranist al Internelor, Dudu Ionescu, deputatul Liviu Codarla, fostul sef al Colegiului National de Aparare, generalul Vasile Ozunu, fostul consilier general municipal Stefan Pirpiriu, deputatul Sorin Paveliu si candidatul la primaria Sectorului 4 , Radu Silaghi.

In colimatorul PD-L se mai afla actorii Alexandru Arsinel si Marcel Iures si regizorul Alexandru Darie. In partid se mai vorbeste despre faptul ca a mai fost ofertat si fostul ministru al Justitiei Monica Macovei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea