Social

#spionaj #american #jurnaliste #sua #coreea de nord

Jurnalistele americane, spioni in ochii nord-coreenilor

Cele doua jurnaliste americane arestate in Coreea de Nord sunt acuzate de spionaj. Ele au fost arestate pe 17 martie pentru ca au trecut ilegal frontiera.

Cele doua jurnaliste, identificate de presa sud-coreeana ca fiind Euna Lee si Laura Ling, sunt angajate ale postului de televiziune californian Current TV si au fost arestate in timp ce filmau in partea nord-coreeana a raului Tumen, apa care marcheaza frontiera dintre Coreea de Nord si China.

Conform presei occidentale, cele doua ziariste par sa fi fost puse sub acuzare pentru spionaj, dupa ce au fost mutate pentru interogatorii la Phenian. Departamentul de Stat american a anuntat ca este la curent cu acuzatiile care li se aduc celor doua femei de cetatenie americana si spun ca Statele Unite, care nu au prezenta diplomatica la Phenian, incearca sa rezolve cazul.

Pe 17 martie, Euna Lee si Laura Ling au fost arestate de granicerii nord-coreeni la granita cu China, in timp ce filmau pe teritoriul Coreei de Nord. Conform celor doua persoane care le-au aranjat deplasarea in China, respectiv un pastor si un militant pentru drepturile omului, se pare ca cele doua pregateau un subiect despre nord-coreeni care au fugit din tara lor si au fost ridicate dupa ce s-au apropiat prea mult de partea nord-coreeana a apei Tumen.

Analistii occidentali au declarat ca arestarea lor a intervenit in conditiile intensificarii tensiunilor din peninsula coreeana, Coreea de Nord acuzand Statele Unite si Coreea de Sud ca au o atitudine agresiva fata de pregatirile Phenian-ului pentru lansarea unui satelit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea