Social

#turisti #cazare pensiune #cazare la negru

Jumatate dintre turistii din pensiuni sunt cazati la negru

Cristian Barhalescu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a declarat ca in mod oficial gradul de ocupare din pensiuni este de 10,4%, dar patronatele din turism au raportat o cifra dubla, ceea ce inseamna ca restul turistilor au fost cazati la negru.

"Gradul de ocupare oficial in pensiuni este de 10,4%. Exista si un grad de ocupare neoficial, raportat de federatiile patronale din turism si care considera ca uneori se poate duce si catre dublul acestei cifre, pentru ca sunt persoane care inregistreaza numai o parte dintre cei care vin sa se cazeze", a declarat Barhalescu.

Oficialul spune insa ca numarul turistilor cazati la negru nu poate fi cuantificat cu exactitate.

"Putem sa spunem ca este vorba de jumatate din numarul turistilor cazati, dar nu avem in acest moment statistici oficiale. Consideram ca un sistem informatizat de evidenta a turistilor cu siguranta ar aduce numai beneficii si celor care au pensiuni turistice, in sensul ca ar putea in urma evidentelor pe care le depun sa genereze apoi o intoarcere prin investitiile care s-ar face in zona", a mai declarat secretarul de stat.

Sursa foto: infoturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea