Social

#sondaj #pedeapsa #legalizare #prostitutie #drog

Jumatate dintre romani vor legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri

Trei sferturi dintre romani cred ca persoanele prinse cu o cantitate foarte mica de droguri pentru consum propriu ar trebui sa fie trimise la tratament, nu la inchisoare iar aproape jumatate dintre ei sunt de parere ca prostitutia ar trebui legalizata in tara noastra. Acestea sunt rezultatele unui sondaj CURS, care mai arata si faptul ca cei care sustin mai mult nepedepsirea cu inchisoarea a celor care sunt prinsi cu o doza de droguri pentru consum propriu sunt votanti ai lui Traian Basescu si Crin Antonescu.

73% dintre respondentii sondajului au opinat ca persoanele care sunt prinse cu o cantitate foarte mica de drog pentru consum propriu ar trebui sa fie trimise la tratament pentru a scapa de dependenta. In schimb 24% dintre respondenti au fost de parere ca aceste persoane ar trebui condamnate la inchisoare, in timp ce doar 3% nu au stiut sau nu au dorit sa raspunda.

In ce priveste legalizarea prostitutiei, sondajul a aratat faptul ca diferenta procentuala dintre cei care ar vota pro si cei care s-ar declara contra la un referendum referitor la aceasta masura de intrare in legalitate a “celei mai vechi meserii din lume” este foarte mica, de aproximativ 4%. Astfel, 49% dintre romani cred ca prostitutia ar trebui pedepsita prin lege, 45% ca ar trebui sa fie legalizata pentru a controla raspandirea bolilor cu transmitere sexuala si pentru a proteja prostituatele de exploatare iar 6 procente au bifat “nu stiu” sau “nu raspund”.

Potrivit Evenimentul Zilei, cercetarea CURS indica si ca votantii lui Traian Basescu si ai lui Crin Antonescu sustin, intr-o mai mare masura decat votantii lui Mircea Geoana, ca persoanele prinse cu o doza de drog asupra lor pentru consum propriu sa nu fie pedepsite cu inchisoarea, precum si legalizarea prostitutiei.

Sondajul CURS a fost comandat de EVZ si realizat in perioada 15-22 octombrie 2009. Marja de eroare a sondajului CURS este de +/-2,9%, la un nivel de incredere de 95%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea