Social

#pacient #dependent #adolescent #drog

Jumatate dintre dependentii de droguri din Romania au varste de 14-15 ani

Drogurile fac din ce in ce mai multe victime in randul tinerilor romani. Medicii care se ocupa de pacientii care ajung la spital dupa ce au capatat o dependenta de heroina sau cocaina atrag atentia asupra faptului ca jumatate dintre pacientii internati in sevraj au varste de 14-15 ani si sunt adusi la spital de parinti.

Odata cu discutiile referitoare la dezincriminarea consumului de droguri usoare, au reaparut discutiile referitoare la efectele pe care le pot avea in timp aceste substante. O parte a medicilor si parintilor spun ca din ce in ce mai multi tineri ajung dependenti de droguri.

Ei ajung la spital de multe ori intr-o stare grava , de sevraj, dupa ce parintii observa ca sunt probleme in familie . Potrivit Realitatea.net, parintii ajung sa realizeze faptul ca minorii sunt dependenti de droguri atunci cand acestia incep sa fure lucruri din casa. Iar cei care ajung in centrele de dezintoxicare sunt deja in stare grava, avand probleme cu drogurile puternice, precum cocaina sau heroina.

Specialistii spun ca principalele cauze ale consumului ajuns la dependenta de droguri sunt anturajul, lipsa de atentie sau diferite probleme de ordin social. Ei atrag atentia asupra faptului ca dependenta de droguri incepe de obicei cu testarea drogurilor usoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea