Social

#parchet general #imunitate #psd #senat #dna #adrian nastase #mircea geoana

Jumatate din senatorii PSD refuza sa voteze pentru ridicarea imunitatii lui Nastase

Maine va fi supusa la vot cererea Parchetului General referitoare la ridicarea imunitatii lui Adrian Nastase in vederea inceperii urmaririi penale a liderului PSD.

Liderii PSD au recomandat senatorilor social-democrati sa voteze pentru ridicarea imunitatii lui Nastase. Mircea Geoana il lasa pe fostul prim-ministru singur in fata justitiei.

Ieri, in cadrul sedintei Biroului Permanent al PSD, Adrian Nastase s-a plans de lipsa sprijinului colegilor, in fata acuzatiilor din dosarele pe care el le considera "politice". "Ce se intampla acum este o incalcare a procedurilor. Se creeaza un precedent periculos. Nu va dati seama! Acum e cazul meu, dar vor urma si altii", a spus Nastase, citat de Evenimentul Zilei.

In ciuda recomandarii partidului, nu toti senatorii sunt de acord cu ridicarea imunitatii lui Nastase. "In interiorul grupului parerile sunt destul de impartite. Cam jumatate vor sa voteze pentru ridicarea imunitatii, iar jumatate impotriva", au declarat surse din PSD, pentru Gandul.

Votul se va desfasura maine, in plenul Camerei, si va fi secret, cu bile. Pentru ridicarea imunitatii va fi nevoie de o majoritate simpla (jumatate plus unul dintre cei prezenti la sedinta).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea