Social

#salariu #proces #profesori

Jumatate din profesori au dat in judecata statul pentru drepturi salariale

Aproape jumatate dintre cadrele didactice din Romania au pornit o actiune in instanta impotriva Ministerului Educatiei pentru a primi drepturile salariale din legea 221/2008.

Mai multi profesori au primit pana acum hotarari judecatoresti favorabile lor si vor primi banii din drepturile salariale esalonat, timp de trei ani.

"Colegii nostri din teritoriu s-au adresat liderului de sindicat din localitati sau judete, iar acestia au dat in judecata scoala si inspectoratul, iar procesele au fost castigate. Acest lucru s-a intamplat in toata tara, dar majoritatea proceselor castigate au fost in Buzau. Nu puteam avea inca o situatie clara pe judete, deoarece in multe cazuri asteptam rezultatul recursului. Spre deosebire de alte categorii bugetare, noi avem o lege aprobata, de aceea castigam procesele. O sa facem plangeri penale pentru toti cei care fac interpretari ale sentintelor judecatoresti si nu le pun in aplicare", a explicat, pentru Gandul, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop.

Cadrele didactice care au obtinut o sentinta definitiva favorabila pana la 31 decembrie 2009 intra sub incidenta Ordonantei 71/2009. Acestia ca vor primi sumele, esalonat, in 2010, 2011 si 2012. Daca sentinta definitiva este obtinuta pana la 31 decembrie 2010 , banii vor fi primiti esalonat in 2011, 2012 si 2013.

Drepturile salariale au fost esalonate pe o perioada de trei ani, conform prevederilor OU 71/2009, din cauza fondurilor limitate si pentru a nu depasi deficitul bugetar.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea