Social

#suceava #infratire Suceava #regiunea Najaf #provincie Irak

Judetul Suceava s-a infratit cu o provincie din Irak

Ministerul Afacerilor Externe si-a dat de curand acceptul ca judetul Suceava sa se infrateasca cu provincia Najaf din Irak.

Aceasta hotarare a fost luata, sambata, dupa o intalnire a ministrilor celor doua tari, care au acceptat ca relatiile intre cele doua provincii sa devina mult mai stranse, in contextul sarbatoririi a 55 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Republica Irak.

Regiunea Najaf este situata in sudul Irakului, are o suprafata de trei ori mai mare decat judetul Suceava si o populatie de aproape un milion de locuitori.

Aceasta initiativa a venit inca din primavara acestui an, iar presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, declara, la acel moment, ca firmele sucevene pot beneficia de "o colaborare directa" avand in vedere ca Irakul primeste sprijin financiar international pentru reconstructia tarii dupa razboi.

Sursa foto: politicalocala.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea