Social

#judecatori #magistrati #unjr #lidia barbulescu #csm #curtea suprema #salarii

Judecatorii, nemultumiti de salarii

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania ( UNJR ) considera discriminatorii salariile membrilor CSM si ai judecatorilor de la Curtea Suprema , in comparatie cu salariile medii ale magistratilor.

De asemenea, UNJR atrage atentia si asupra faptului ca s-a creat o falsa perceptie privind veniturile acestora. UNJR prezinta o situatie a veniturilor lunare ale judecatorilor, in contextul in care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a facut public acest lucru si arata ca "publicul si-a format opinia ca indemnizatiile magistratilor sunt exorbitante".

"Cuantumul indemnizatiei unui magistrat nu depaseste in medie 4.000 lei, incluzand toate sporurile acordate prin lege ( spor de vechime, stabilitate, toxicitate si doctorat ). In acest context, este inadmisibil ca institutia reprezentativa a sistemului judiciar sa acorde angajatilor proprii sume imense, cu titluri de recompense, premii, precum si sporuri salariale, fapt ce a condus in final la plata unor remuneratii cu mult peste nivelul mediu al unui magistrat nedetasat in structurile CSM", se arata intr-un comunicat al Uniunii transmis marti, agentiei NewsIn. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea