Social

#judecatori #clasa pregatitoare #clasa pregatitoare copii

Judecatorii au decis: Clasa pregatitoare este legala

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri cererea formulata de mai multi parinti prin care se solicita suspendarea ordinului ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa I .

Circa 80 de parinti au atacat in instanta acest ordin. Ei si-au exprimat nemultumirea ca nu-si pot inscrie copiii la scoala de care apartin cu domiciliul si de faptul ca sunt obligati sa-si trimita copiii la clasa pregatitoare, despre care nu detin suficiente informatii.

"Asa cum am afirmat, clasa pregatitoare este una dintre solutiile de care Romania are nevoie in acest moment. Actul de justitie este de incredere. Le transmit parintilor sa aiba incredere in Ministerul Educatiei. Suntem la dispozitia dumneavoastra in asa fel incat toate aspectele legate de clasa pregatitoare sa fie intelese", a declarat Catalin Baba, ministrul Educatiei, dupa aflarea verdictului.

Pana pe 5 martie scolile fac inscrieri pentru copiii din vecinatate, iar in intervalul 5- 20 martie parintii pot cauta locuri pentru copiii lor in alte unitati de invatamant decat cele de care apartin cu domiciliul.

Parintii pot obtine mai multe informatii apeland linia gratuita Telverde 0.800.816.ABC. ABC reprezinta prefixul telefonic al judetului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea