Social

#jose barroso #ue #silvio berlusconi #pe #mario mauro

Jose Barroso, sustinut unanim pentru un nou mandat la conducerea UE

Jose Manuel Barroso este sustinut unanim de liderii tarilor Uniunii Europene pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

Premierul Cehiei, Jan Fischer, a declarat ca portughezul beneficiaza de o "sustinere larga si unanima", lucru care l-a bucurat pe Barroso.

Politicianul de centru-dreapta a raspuns criticilor europarlamentarilor ecologisti si de stanga, explicand ca a incercat intotdeauna sa mentina o orientare neutra a CE. "Comisia Europeana nu trebuie sa fie o institutie partizana", a spus Barroso, citat de Evenimentul Zilei.

Silvio Berlusconi , premierul italian, a esuat in incercarea de a-l impune pe vicepresedintele Parlamentului European, Mario Mauro , la candidatura functiei.

Dupa sustinerea unanima pentru Barroso, italianul incearca sa-l propuna pe Mauro intr-un alt post, mentionand "presedintia grupului PPE, postul de ministru de externe in UE (Inaltul reprezentant pentru politica externa ) sau o misiune mai importanta in cadrul Comisiei Europene", conform Cotidianul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea