Social

#carte #aniversare #ornitolog # naturalist #john james audobon #birds of america

John James Audubon, sarbatorit de Google

John James Audubon, marele ornitolog , naturalist si pictor american este sarbatorit astazi de Google. Cu ocazia implinirii a 226 de ani de la nasterea lui John James Audubon,  motorul de cautare si-a modificat logo-ul.

Audubon a pictat , catalogat si a descris pasarile din America de Nord intr-o maniera cu mult superioara fata de inaintasii sai.  

El a mers in jos pe Mississippi cu arma, trusa de pictat si asistentul sau, cu intentia de a gasi si picta toate pasarile din America de Nord.

John James Audubon este cel care de numele caruia se leaga lucrarea  " Birds of America " (Pasari din America), aparuta in perioada 1827-1838. Audubon a adoptat o tehnica interesanta in vederea realizarii acestei carti. El a vanat pasarile aparute in carte, impuscandu-le inainte de a le suspenda cu cabluri spre a le picta. 

Volumul "Birds of America" cuprinde o mie de ilustratii cu aproape 500 de specii de pasari. Ilustratiile sunt realizate in marime naturala. Din aceasta carte mai exista in lume 119 exemplare, dintre care 108 sunt expuse in muzee. 

Un exemplar din "Birds of America" a fost vandut  in 7 decembrie 2010 pentru fabuloasa suma de 10.270.000 de dolari.  "Birds of America" este considerata cea mai scumpa carte din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea