Social

#jeffrey franks #fmi #salarii

Jeffrey Franks, FMI: "Vrem sa ne asiguram ca oamenii sunt platiti adecvat"

Negociatorul-sef al FMI pentru Romania, Jeffrey Franks , spune ca stimulentele trebuie sa fie acordate doar celor care se ocupa de colectarea impozitelor, dar ca oamenii trebuie "platiti adecvat".

Franks sustine ca sistemul de stimulente trebuie reorganizat, ele fiind rezervate celor care colecteaza taxe si impozite .

"Oricare ar fi efectele asupra salariului, vrem sa ne asiguram ca oamenii sunt platiti adecvat", a declarat Franks, citat de Realitatea TV.

"Trebuie sa ne asiguram ca ii platim pe oameni asa cum trebuie, sa ii incurajam sa colecteze impozitele, dar sa fim cinstiti si cu ceilalti bugetari", a mai spus reprezentantul FMI, Jeffrey Franks.

Noua misiune FMI a sosit la Bucuresti si va desfasura negocieri cu autoritatile in perioada 20 octombrie - 1 noiembrie.

Pe lista Guvernului de puncte de negociere cu oficialii FMI, se afla o eventuala scadere a contributiilor sociale platite pentru fiecare angajat in parte, dar si posibilitatea de a micsora cota unica de la 16% la 12%.

O alta masura de pe lista de propuneri a Guvernului este micsorarea contributiilor sociale aplicate salariilor de la 44% la 41%, care ar urma sa fie aplicata partii platite de catre angajatori, potrivit Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea