Social

Jazzy Spring Festival 2008

Prezinta joi, 17aprilie, ora 20, Sala ARCUB  concertul extraordinar al grupului American: Elevation quartet

LUCIAN BAN piano

ABRAHAM BURTON ten sax

JOHN HEBERT double bass

Special guest star

NASHEET WAITS drums

Prima seara a Festivalului Jazzy Spring (17-20 aprilie) aduce la Bucure?ti grupul newyorkez ELEVATION, ini?iat in 2006 de pianistul de origine romana Lucian Ban. Alcatuit din unii dintre cei mai bine cota?i muzicieni de jazz ai momentului, ELEVATION a inregistrat succese notabile in octombrie 2006 ?i iunie 2007 cu doua serii de concerte pe scena prestigiosului Lincoln Center din New York, unde au interpretat muzica compusa de pianistul roman.

ELEVATION prezinta unii dintre cei mai importanti muzicieni de jazz de astazi din SUA – Abraham Burton (www.abarahamburton.com ) numit "unul dintre marii saxofonisti tenor ai timpurilor noastre" si-a inceput cariera cu legendarul baterist Art Taylor, cu care a inregistrat albumele "Live at Village Vanguard "and "Mr A.T." Au urmat colaborari si inregistrari cu Wynton Marsalis, Kenny Baron, Roy Hargrove, Jimmy Smith, James Carter, Mingus Big Band, Milt Jackson. Nasheet Waits (www.nasheetwiats.com  )este considerat unul dintre acei putini percutionisti care vor schimba arta bateriei in jazz.

Membru fondator al celebratului Jason Moran TRIO (noul star al pianisticii de jazz americane), membru al ultimului trio al legendarului Andrew Hill, avand aparitii impreuna cu muzicieni legendari ca Joe Lovano, Ron Carter, Jackie Mclean, Steve Coleman, Fred Hersch, Jaki Byard. Contrabasistul John Hebert (www.johnhebert.com ) a fost votat de doua ori in 2006 si 2007 de catre celebrul DownBeat Critics Poll ca si " Rising Star Acoustic Bassist" si este unul dintre cei mai ceruti instrumentisti al momentului.

Este basistul ultimului grup al celebrului pianist Andrew Hill si a aparut pe discul "Time Lines " editat de Blue Note Records, album ce a fost desemnat albumului anului de jazz de DownBeat. La randul sau, pianistul de origine romana Lucian Ban (www.johnhebert.com)  a fost recent considerat de criticul Bruce Lee Gallanter drept "unul dintre cei mai talentati pianisti de jazz care au venit la New York in ultima decada" si este leader al mai multor grupuri printre care Hieroglyphics cu celebrul Barry Altschul si violonistul Mark Feldman, Tuba Project cu renumitul tubist Bob Stewart si Lumination Group cu Alex Harding. Lucian Ban este autor a 6 albume sub nume propriu pentru case de discuri in America si Europa.

+  2 CONCERTE Aditionale

Vineri, Aprilie 18, ora 21.30, la Clubul Taranului


Str. Kiseleff nr. 3 (intrarea Monetariei) Tel 0722 266 069

ELEVATION (BURTON / BAN / HEBERT) avandul pe bateristul Indonezian Elfa Zulham Syah invitat va sustine un Concert de Club la Clubul Taranului.


Sambata, Aprilie 19, ora 21, la Art Jazz Club

Bulevardul Nicolae Balcescu 23, Bucuresti Tel 0722 589 058 www.artjazzclub.ro

SPECIAL TRIO - BURTON / BAN / HEBERT va sustine un concert special la Art Jazz Club incepand cu ora 21.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea