Social

# fukushima #japonia #lege #cutremur #acces interzis

Japonia: Guvernul a interzis prin lege accesul in zona evacuata din Fukushima

Autoritatile nipone au interzis prin lege accesul pe o raza de 20 de kilometri de zona de evacuare a uzinei nucleare Fukushima , grav afectata de cutremurul din 11 martie si de tsnunamiul de dupa acesta, informeaza realitatea.net.

BBC News relateaza ca populatia a fost rugata sa paraseasca zona imediat dupa cele doua dezastre care au avariat sistemele ae racire ale centralei, dar ordinul nu a fost transpus in lege.

In jur de 80.000 de localnici vor putea sa se intoarca la casele lor, timp de doua ore, pentru a-si lua lucrurile.

Deocamdata nu se stie cu exactitate cate persoane inca mai locuisc in zona centralei Fukushima. Potrivit estimarilor politiei, se pare ca vorbim despre cel putin 60 de familii.

Dupa seismul din 11 martie, guvernul de la Tokio a largit zona de evacuare, de la 20, la 30 de km. Oamenii au fost sfatuiti fie sa ramana in case, fie sa plece. Ulterior, toata zona a fost evacuata.

Centrala nucleara inca nu a fost stabilizata . Am rugat oamenii sa nu intre in zona afectata, intrucat reprezinta un mare risc pentru sanatatea lor”, a spus purtatorul de cuvant al guvernului, Yukio Edano.

„Am decis sa desemnam, prin lege, regiunea ca zona de urgenta”, a adaugat oficialul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea