Social

Japonia - Flacara Olimpica nu merge la templu

Noi probleme planeaza in jurul traseului Flacarii Olimpice. Celebrul templu budist Zenkoji din orasul Nagano, care trebuia sa fie punctul de plecare al flacarii olimpice in Japonia, la 26 aprilie , s-a retras din acest parcurs. Reprezentantii templului au anuntat ca principala cauza a acestei decizii este situatia din Tibet.

Misiunea organizatorilor traseului Flacarii Olimpice este din ce in ce mai dificil dupa ce pana acum au infruntat probleme cu demonstrantii din marile orase ale lumii care si-au manifestat in mod violent nemultumirea fata de ce se intampla in Tibet.

Astazi flacara va ajunge in Japonia, o noua etapa a parcursului asiatic al tortei. Insa, pentru ca templul Zenkoji a refuzat sa o primeasca organizatorii Comitetului de organizare a parcursului flacarii de la Nagano a anuntat ca va schimba punctul de unde va pleca torta.

Orasul Nagano, cel care a organizat Jocurile Olimpice de iarna din 1998 si va gazdui flacara olimpica pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, solicitase toamna trecuta templului Zenkoji, unul dintre cele mai importante temple japoneze, sa fie punctul de plecare pentru parcursul de 18,5 kilometri.

Oficialii templului au spus insa ca in acest moment nu pot sa nu fie solidari cu calugarii tibetani , pentru ca sunt “aceiasi budisti ca si tibetanii”. Astfel ca, desi au acceptat in toamna solicitarea organizatorilor de a gazdui flacara pentru inceputul traseului japonez, calugarii japonezi au anuntat acum ca nu se vor mai implica in aceste activitati, in semn de sprijin fata de calugarii tibetani.

Templul Zenkoji dateaza din secolul al saptelea si este vizitat anual de circa sase milioane de pelerini . Lacasul de cult este cel care a avut un rol important in timpul Jocurilor Olimpice desfasurate in Japonia in urma cu 10 ani. Clopotele templului au batut in timpul ceremoniilor de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Nagano si a Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo, in 1964.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea