Social

#vise #somn #imagini din vise #descifrare vise #stare psihica

Japonezii au reusit sa descifreze cateva imagini din visele oamenilor

Un grup de cercetatori japonezi a reusit sa descifreze fragmente din visele unui om. Aceasta performanta ar putea fi extrem de utila pentru analizarea starii psihice a oamenilor si pentru intelegerea psihologica sau a comenzilor furnizate mental masinilor.

Metoda cercetatorilor japonezi pentru a descifra visele consta in inregistrarea activitatii cerebrale a trei persoane, care au fost trezite din somn atunci cand pe ecranul de analiza aparea un semnal care corespundea unei faze de vis.

In acel moment, persoana a fost intrebata ce a visat, apoi a trebuit sa adoarma din nou. Aceasta operatiune a fost repetata de 200 de ori la fiecare persoana.

Cu ajutorul rezultatelor, cercetatorii au creat un tabel de corespondente intre activitatea cerebrala din acele momente si diferitele obiecte sau subiecte aparute in visele subiectilor.

Astfel, a fost intocmit un lexic care asociaza un semnal cerebral cu o imagine. Aceasta baza de date a fost imbogatita cu alte informatii, iar citirea activitatii cerebrale cu ajutorul mijloacelor imagistice de rezonanta magnetica in timpul somnului a ajutat la descifrarea viselor datorita acelorasi semnale caracteristice.

Cercetatorii spun ca aceasta descifrare este exacta in 60-70% din cazuri.

Sursa foto: gedlab.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea