Social

#jandarm #roman #militar #afganistan

Jandarmii romani ar putea merge in Afganistan

Jandarmi romani in Afganistan . Acesta este anuntul facut de ministrul francez de externe, Bernard Kouchner , care a spus astazi ca mai multi ofiteri romani de jandarmerie ar putea fi inclusi intr-o misiune trimisa in Afganistan pentru instruirea fortelor locale de securitate.

Jandarmii romani ar urma sa faca parte din misiunea care a fost acceptata de toate tarile din Grupul European de Jandarmerie, din care face parte si Romania. Mai trebuie doar ca decizia care stabileste detaliile sa fie oficial ratificata, vineri, de catre toti membrii Uniunii Europene.

Aceasta misiune ar urma sa vina in sprijinul noii strategii pentru Afganistan, elaborata si aplicata de noua Administratie americana, strategia care pune accent pe componentele civile si le-a cerut aliatilor europeni sa contribuie la acest efort.

Romania are deja peste 800 de soldati in misiunea internationala din Afganistan, pana acum 9 militari romani pierzandu-si viata pe frontul afgan, ultimul la sfarsitul lunii februarie a acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea