Social

# banca jefuita # cel mai mare jaf #jaf londra #diamant

Jaful mileniului. Cum au disparut bijuterii de 275 de milioane de euro

Un depozit de seifuri din Londra (Marea Britanie) a fost jefuit de o banda de hoti in noaptea de joi spre vineri, exact in perioada concediului de sarbatori. Pagubele estimate ajung la 200 de milioane de lire sterline, adica aproximativ 275 milioane de euro.

Hotii stiau ca au la dispozitie 4 zile in care angajatii Hatton Garden Safe Deposit Ltd lipsesc, pentru a pune la cale jaful secolului si, probabil, cel mai mare furt din istoria Londrei. Se presupune ca acestia ar fi patruns in cladire prin acoperis, coborand ulterior prin casa liftului, in timp ce peretii camerei securizate in care se aflau 600 de cutii de valori au fost decupati cu echipamente performante.

Banda a reusit sa sparga 70 de seifuri si sa fure bunuri a caror valoare a fost estimata la 275 milioane de euro. Printre cele mai valoroase obiecte furate se numara si un diamant evaluat la aproape 700 de mii de euro.

Se pare ca in timpul jafului s-ar fi activat un sistem de alarma, insa singurul paznic care l-a auzit a declarat ca nu este platit suficient pentru a-si risca viata intr-o operatiune de salvare sortita esecului.

Foto: nbcnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea