Social

# vinerea luminata #izvorul tamaduirii #traditii #superstitii

Izvorul Tamaduirii sau Vinerea Luminata – Traditii si superstitii de care sa tii cont

Astazi este a cincea zi din saptamana de dupa Paste. Aceasta mai este cunoscuta si ca Izvorul Tamaduirii sau Vinerea Luminata. Aceasta este o zi sfanta, plina de semnificatii religioase, dar si de superstitii si traditii de care credinciosii tin cont.

Potrivit credintei populare, in Saptamana Luminata, de la Inviere pana la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Astfel, credinciosii care pleaca dintre noi vor merge de-a dreapta Tatalui Ceresc.

Legendele spun ca in aceasta zi Maica Domnului a construit o fantana care avea apa doar in Vinerea Luminata, caci acea apa era datatoare de viata.

Credinciosii vin in aceasta zi la biserica pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub numele de Aghiasma Mica, ce poate fi bauta tot timpul anului.

In traditia populara, se crede ca bolnavii care beau apa sfintita din ziua praznicului dimineata, inainte de micul dejun, se inzdravenesc.

In Vinerea Tamaduirii, femeile nu trebuie sa spele sa calce sau sa croiasca imbracaminte, pentru ca se spune ca lucrul facut in ziua sfanta nu va fi de folos si nu va fi terminat niciodata.

Sursa foto: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea