Social

#sandra izbasa #steliana nistor #gabriela dragoi #gimnastica #jocurile olimpice.

Izbasa si Nistor - fara medalie la individual compus

Este clar! Romania nu mai are parte de acele gimnaste „totale” de al caror talent s-a bucurat in trecut. Vineri , la Beijing, Steliana Nistor si Sandra Izbasa au terminat in afara podiumului la proba de individual compus, ocupand pozitiile a cincea si respectiv a opta. De precizat ca, in calificari, cele doua gimnaste terminasera pe locurile opt si respectiv 13.

Cu toate acestea, inceputul a fost unul plin de optimism. Dupa primul aparat, paralelele, Steliana Nistor era lidera, in timp ce Sandra Izbasa era doar a 18-a. La jumatatea finalei, clasamentul intermediar ne era favorabil, Nistor fiind pe pozitia a treia si Izbasa pe locul noua. Din pacate, avea sa urmeze solul...

Prieten al Romaniei in anii trecuti, acest aparat ne-a distrus. Daca Sandra a avut o evolutie destul de buna si a obtinut 15.500 puncte, trecand pe pozitia a opta, Steliana a iesit din covor si o avut o alta ezitare, la finalul unei diagonale, exercitiu pentru care a primit doar 14.500 puncte. Urmarea - gimnasta noastra avea sa cada in afara podiumului, pe sase.

Ultimul aparat, sariturile, nu avea sa schimbe mai nimic: Izbasa ramane pe locul opt, iar Nistor urca o pozitie, pana pe cinci. Tragand o linie, fetele noastre au obtinut urmatoarele rezultate: Steliana 14,500 (sol), 15.025 ( sarituri ), 15,975 (paralele), 15,550 (barna); Sandra 15,500 (sol), 15,075 (sarituri), 14.300 (paralele),15.875 (barna).

Titlul olimpic a fost castigat de americanca Nastia Lukin, care a avut un total de 63,325 si a fost urmata in clasament de compatrioata sa, Shawn Johnson, cu 62.725, in timp ce bronzul i-a revenit chinezoaicei Yang Yilin cu 62,650.

In finalele pe aparate, Romania va fi reprezentata de Sandra Izbasa (sol), Steliana Nistor (paralele) si Gabriela Dragoi (barna). La sarituri, nu vom avea nicio reprezentanta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea